Haziran 30, 2005

cicekler




ezgicim, bahcemizdeki bu güller senin ve senin tüm sevdiklerin icin...sevgiyle kal

ananasli tart

DSCN3173


cilekli tart ile kremasi ayni, tek farki cilek bulamadigim icin yerine ananas ve visne yerlestirmis olmam :)
dün, is yerindeki arkadaslarima götürmüstüm,onlarinda hosuna gitti ve zaman buldukca isleri daha zevkli hale getirmek icin is yerinde cay saati düzenlemeye karar verdik...
bazen sikayet ediyoruz ya hamur isleri kilo aldiriyor diye , aslinda kararinda yendikten sonra bence aksine insanlari özelliklede hanimlari birbirlerine kaynastiran yeni tarifler, düzenlenen cay saatleri oluyor...

Haziran 26, 2005

muzlu dondurma




sicak havalarin vazgecilmezi olan dondurmalari artik evde kendimiz yapalim diye annem dondurma makinesi almis,bende susanne tee `nin dondurma tarifleri kitabini aldim,önce cilekli dondurma denemistim fakat tadina bakamadan ve resim cekemeden eve geldigimde bitmisti :) dün gece muzlu dondurmayi denedim,evdekilerde begenince resmini cekip paylasmak istedim,fakat benim dijital makinemde sorun var istedigim görüntünleri elde edemiyorum.ilk maasimla yeni bir tane almak sart oldu :)

muzlu dondurma
- 3 muz
-2 yemek kasigi limon suyu
-130 gr. pudra sekeri
-500 gr. cig krema
-1 paket vanilya
-muzlar, ufak ufak dograndiktan sonra,limon suyu ile mikserden gecirin.
-pudra sekeri ve vanilya ilave edip tekrar mikserleyin.Bir kaba alip, 1-2 saat derin dondurucuda beklettiktan sonra ,baska bir kaba alin kasikla bir iki defa karistirdiktan sonra (2 dk mikserlenmis) cig krema yavas yavas karisima ilave edip karistirin ve ilk kaba tekrar koyup kabin kapagini kapatip derin dondurcuya dondurma kivamina gelinceye kadar bekletin.
-makinede yapmak isteyenler, muz püresine cig kremayida ekleyip 25 dk makinede bekletin.
not : makinen tek fonksiyonu, karisimi karistirmasi ve aninda dondurmasi,makinede yapamayanlar karistirma islemini iyi yaparlarsa ayni kivami elde edebilirler.
afiyet olsun ...

maratondayiz :)

bahce

bahce

Haziran 13, 2005

irmikli tatlı



gereken malzemeler:
-1 kg süt
-1 su bardağı irmik
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
ayrıca :
-tarçın ve hindistan cevizi veya süslemek için meyve
hazırlanışı :
-muhallebisi için gereken tüm malzemeler ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir,ıslatılmıs kuplara veya borcama dökülür.
soğuduktan sonra ters çevrilir tarçın ve hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.

Haziran 08, 2005

çilekli tart



çilekli Tart
dr.Oetker tart hamuru:
-100 gr. un
-100 gr. şeker
-100.margarin
-2 yumurta
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-bir tutam tuz
-1 paket vanilya
krema:
-2 su bardağı süt
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı şeker
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 vanilya
ayrıca:
500 gr çilek ve bir paket jöle (Torten guss)
Hazırlanışı:
- oda ısısındaki yağı ve şekeri mikserleyin,sırayla yumurtayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
tel süzgeçten un,kabartma tozu ,tuz,vanilyayı birlikte eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin.yağlanmış tart kalıbına dökün ve
önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dk pişirin.
-not: ben tart kalıbından cıkarırken zorlandım,kolay çıkması için :kalıbı iyice fırça yardımı ile yağladıktan sonra hafif un serpebilirsiniz,kalıbı fırından alır almaz nemli bezin üzerine koyarak iyice soğuması beklenmeli.
-krema malzemeleri ile krema hazırlayın ve soğumaya bırakın.
-çilekler güzelce yıkandıktan sonra kesilir
-jöle pakette yazıldığı gibi hazırlanılır ve
-soğuyan hamur ters çevrilerek önce krema sonra çilek konur ardından jöle ilave edilir
sonrada afiyetle servis edilir.. :)
bugün çok yorgun eve gelmeme rağmen , mesajıyla, bu tartı yapma isteğinin doğmasına sebep olan ezgiye teşşekkür ediyorum :)

Haziran 05, 2005

Pırasalı krepler



tarif : çay saati

herkesin severek yediği krepleri,bazen peynir bazen reçellerle servis ediyoruz.Bu sabah kahvaltı için hemen ne hazırlayabilirim diye düşünürken aklıma kurtarıcı krepler geldi,değişiklik olsun diye krepleri pırasa ile hazırladım.

pırasalı krepler için gerekli malzeme:

-2 su bardağı süt

-2 yumurta

-8 yemekkaşığı un

-bir pırasa

-1/2 çay bardağı zeytin yağı

-3 çay kaşığı tuz

-2 çay kaşığı kabartma tozu.

Hazırlanışı:

-pırasalı ince ince doğrayın,diğer tüm malzemeler ile derin kaba alın.Hepsini blendırdan geçirip teflon tavada üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

not: pırasaların iyice kıyılmış olması gerekiyor, kalın hamur olmaması için birer kepçe ölçü ile pişirdim,her seferinde tavaya 2-3 damla sıvı yağı ilave ettim.

Haziran 03, 2005

yaz çorbası





pratik,hafif ve lezzetli olduğu söylenen çorba...

tarif: çay saati
malzemesi:(6 kişilik)
-1 küçük soğan
-1 büyük boy havuç
-1patates
-1 pırasa
-1 çarliston biber
- 1 çay bardağı kuskus
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı

ayrıca:
-2 talı kaşığı sebzeli çeşni
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı kurutulmus dere otu
-kırmızı pul biber

hazırlanışı:
zeytin yağı ile Doğranmış Soğanları kavurun.Rendelenmiş havuc ve patatesi ekleyip 2-3 dakika çevirin,(yağ az olduğundan tencerenin dibine sebzelerin yapışmaması için az kaynamış su ilave edebilirsinız.) ince ince yaprakları ile birlikte doğranmış pırasayı ve biberide ekleyip 2-3 dakika daha çevirin.1 litre kaynamış suyu ekleyin,kaynamasını beklemeden kuskusları ve baharatları ilave edin ve kuskus pişene kadar kaynatın.demlendikten sonra servis edebilirsiniz..
Anasayfa