Ocak 25, 2008

Cikolata & Ahududulu Pasta

Uzun zaman gecti biliyorum... merak edip mailleriyle yalniz birakmayan ve sayfayi ziyaret eden herkese cok tessekkür ediyorum,tekrar resim cekmek icin hevesim gelmisken gecen hafta yaptigim pastayi eklemek istedim,dis görüntüsünün tersine pandispanya ve kremasi cikolataliydi,özel bir gün icin yapildigi icin dilimlenmis haliyle cekemedim maalesef.
Pandispanyasi herzaman memnun kaldigim sevgili burcunun Paul Tarzi Cikolatali kek`ine ait ,kremasini ise tarifini Tipftopf kitabindan aldigim cikolatali mus`du ,cikolatali musu biz cok begendik fakat yumurta pisirilmedigi icin günlük taze yumurta kullanilmasinda fayda var.

Cikolatali mus;

2 yumurta

2oo ml krema

100 gr bitter cikolata

1 yemek kasigi toz seker

yapilisi;

yumurtanin sarisi ile toz sekeri mikserlyin, benmaride erittiginiz cikolatayida ilave edip mikserlemeye devam edin,ayri ayri kaplarda cirptiginiz krema ile yumurtanin beyazini cikolatali karisima ilave edin

iki ye kesilen pastanin arasina buzdolabinda bir iki saat dinlenmis cikolatali musu yayin üzerine dondurucudan cikarilan ahududulari serpip kapatin ve üzerini krema veya krem santi ile kaplayin,dileyen resimdeki gibi donmus ahududulari ,ahududu marmelatiyla karistirip ekleyebilir,hem ici hem de üzeri icin 300 gr kadar ahududu yeterli oluyor.




Bitter Cikolatali mus`u pasta icin krema olarak kullanmistim, resmi olmadigi icin icim rahat etmedi. Dün, beyaz cikolatali mus istenmisken,yaptiktan sonra resmini cekip yayinlamak istedim, ölcüler digeriyle ayni ben beyaz cikolatanin yogunlugu hissedilsin diye 200 gr kullandim.
Anasayfa