Nisan 09, 2005

peynirli cörek


Bugun burda hava kapali bulutlu ve yagmurluydu,böyle oluncada ecrin meryemi disariya götüremedik ,allahtan arkadasi tesnimin annesi aradi ve bize geldiler,onlar güzel güzel oynarlarken bende mini firinda,yesil elma programindan aldigim portakalli kurabiye tarifini denedim ancak istedigim gibi olmayinca peynirli cörekleri yaptim..(eve gelen misafierlere daha önceden denemedigim tarifleri yapmamam gerektigini anladim !¨:)




peynirli çörekler
malzemesi :

1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi süt veya yogurt
150-200 gr. beyaz peynir (peynir tuzlu degil ise ,bir cay kasigi tuz ilave edilmeli)
bir yumurta (sarisi üzeri icin,beyazi hamurun icine koyulcak)
1/2 kabartma tozu
aldigi kadar un
cörek otu

hazirlanisi:

bir kaba, sivi yag ve süt koyulduktan sonra icine rendelenmis peynir ilave edin,ayri bir kabta un ile kabartma tozunu karisitirdiktan sonra diger malzemelere ekleyin,hamur cok yumusak olmali (ele yapiscak sekilde), hamurdan ufak parcalar alin ve elinizle yuvarlayip yaglanmis firin tepsisine dizin ,yumurtanin sarisini üzerlerine sürdükten sonra cörek otunu serpin ve önceden isitilmis 220 derecelik firinda pisirin .
Anasayfa