Nisan 17, 2005

Findikli kabak salatasi


Findikli kabak salatasi

malzemesi:
-3 kabak (k vitamini acisindan zengin,Kanin normal sürede pihtilasmasi icin gereklidir)
-3 dis sarimsak
- 4 corba kasigi yogurt
-2 corba kasigi mayonez
- 1su bardagi iri cekilmis findik
-2-3 corba kasigi sivi yagi( zeytin yagi kullandim)
4-5 dal dereotu,tuz
hazirlanisi:
- kabaklari temizleyip rendeleyin,teflon tavada zeytin yagini isitip kabaklari ilave edin ve suyunu cekene kadar rengini sarartmadan kisik ateste ve sürekli karistirarak kavurun.Atesten alip sogumasi icin bekletin.
- bir kasede yogurt,ezilmis sarimsak,mayonez,tuz ve findigi karistirin.Kabak iyice soguyunca yogurtlu karisimi ekleyip karistirin.
- Servis tabagina alip dere otu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Anasayfa