Nisan 10, 2005

mini pizza ve acma hamuru



mini pizza hamurunun malzemesi :

2 su bardagi ilik süt
bir su bardagi sivi yag
bir paket maya
2 yemek kasigi toz seker
2 cay kasigi tuz

harici icin :
domatesin yarisi
biber
rendelenmis peynir

üzeri icin yumurtanin sarisi

hazirlanisi :

mayayi ilik sütte erittikten sonra icine seker ve tuz ilave edin, aldigi kadar un ilave edip iyice yogurun .
hamurun püf noktasi ele yapiscak sekilde yumusak olmasi,elinize yapismamasi icin cok az sivi yagi elinize alin ve hamuru yogurun,bir saat kadar dinlenip mayalandiktan sonra resimdeki gibi mini pizzadan yapabilir hamurun yarisiylada acma yapabilirsiniz.
yaglanmis tepside daha önceden isitilimis 220 derecelik firinda üzerleri kizarana kadar pisirin ( yaklasik 15 dk sürüyor).
afiyet olsun..
Anasayfa