Nisan 20, 2005

nursel ablanin kandil simitleri


Kandil simidinin malzemesi:
125 gr. margarin
1 cay bardagi yag
1 yumurta
3 corba kasigi yogurt
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1tatli kasigi kabartma tozu
aldigi kadar un

ayrica:
susam veya cörekotubir yumurtanin sarisi

Yapilisi:
yumurta,yogurt,sivi yag ile daha onceden erimis ve ilinmis margarini karistirin.Diger malzemeleride ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert olacak bir hamur hazirlayin.Kücük parcalar alip yuvarlayin ,uzatarak halka seklini verin.Arzuya göre az su katilmis yumurtanin sarisina veya biraz su katilmis sivi yagina batirin.
En son ise susamlara batirarak ,yaglanmis firin kagidina dizin ve onceden isitilmis 220 derecelik firina verin,uzerleri kizarana kdar pisirin.

Afiyet olsun....
sevgili nursel ablanin verdigi tarif ve kandil simitlerinin görüntüsü icin cok tessekkur ediyorum,ellerine yüregine saglik...
Anasayfa