Nisan 23, 2005

Zitronenkuchen (limonlu kek)


ZITRONENKUCHEN
malzemesi:


100 gr oda isisinda margarin (tereyag)
175 gr seker
3 yumurta
1 limonun kabugu ve suyu
175 gr un
25 gr nisasta
2 kahve kasigi kabartma tozu( bir paket kullandim)
100 mg süt

ayrica:
yag ve un 20 cm lik kek kalibini yaglamak ve unlamak icin.
istege göre üzerine pudra sekeri.
hazirlanisi:
- yagi ve sekeri mikserleyin,yumurtalari teker teker ilave edin.
- rendelenmis limonun kabugunu ve suyunu malzemeye ilave edin.
- ayri bir kabta un,nisasta ve kabartma tozunu karistirdiktan sonra karisima ilave edin ,sütüde ilave ettikten sonra iyice mikserleyeyin .
- önceden yaglanmis kaliba döktükten sonra önceden isitilmis 180 derecelik firina verin,10 dk sonra 150 dereceye dusurerek 35 dk daha pisirin.

tarifin orjinali (schnell & fein ) `e ait, burda bu kekin mikrodalgada 700 watt ile (5 dk) pisirilecegi yaziyor ben güvenemedigim icin firinda yapmistim...
Anasayfa