Eylül 16, 2005

Sütlaç


geçenlerde teyzemde yemistim sütlacı,soğuk ve bol vanilya aromalı oluşu çok hoşuma gitmişti bende önceki gün babama yaptım, burda sütlaç 'Milch reis' olarak marketlerde satılıyor ,ev yapımı olmadığı için ve kıvamıda sulu sulu olduğu için hoşuma gitmiyor, iş arkadaşlarıma türk yapımı sütlacı ufak kaplara doldurup götürdüm, buaralar tarafımdan iyi bakılmaktan memnunlar :), tarifi teyzemin verdiği şekliyle yazıyorum....


sütlaç :

- 1 kg süt
-1 su bardağı şeker
-1 kahve fincanı nişasta
-1 silme kaşık un
-1 çay bardağı pirinç
-1 + 1/2 vanilya
tarçın veya ufak çikolata parçacıkları
yikanmis pirincleri önceden göz karari su ile haslayin, Sütü,sekeri,nisastayi ve unu soguk olarak tencerede karistirdiktan sonra ,pisirin.Kaynamaya yakin pirincleri süzmeden süte ilave edin (pirinclerin cok sulu olmamasi gerekiyor),bir iki taşım kaynatıp ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edin bekletmeden kaselere boşaltın.
afiyet olsun
Anasayfa