Eylül 24, 2005

Çay saati Pastası

Bu pastayı bugün abim ve sevgili eşi elif için yaptım,tarif burdaki yerel dergilerden birine ait,bir ara kesip denemek için kenara kaldırmıştım ,bugün yapmak nasip oldu. Acil pasta yapmak isteyenlere alternatif..

pasta

malzemesi

-hazır pandispanya

-250 ml çiğ krema

-1 dr.oetker vanilyali puding

-1/2 litre süt

-1 agar agar(bitkisel jelatin)

-1 krema sertleştiricisi

-4 adet muz

pudinge, agar agar 'ı ekleyip, paketin üzerindeki tarife göre hazırladıktan sonra soğumaya bırakın.Çiğ kremayı , krema sertleştiricisi ile mikserledikten sonra soğumuş olan pudinge ilave edin.Hazır pandispanyanın ilk katını nescafe ve süt ile ıslatın (benimki taze olduğu için çok ıslatmadım) muzları enlemesine kestikten sonra pandispanyanın üzerine yerleştirin.Muzlarin üzerine kremanın yarısı ile kaplayıp kekin üst katını kapatın.Kalan kremayı üzerine sürüp arzu ettiğiniz şekil ile süsleyeblirsiniz( kremanın rengi beyaz olmadığı için bende pembe boya ile değiştirdim )


p






Anasayfa