Ocak 04, 2007

Pratik Peynirli Börek


















Aile`de lezzetli & pratik tarifleriyle taninan, Teyzemden aldigim tarifi bugün denedim,ani gelen misafirler icin ve bizim gibi heryerde yufka bulamayanlarin begenecegine inandigim tarifin harcini istediginiz sekilde hazirlayabilirsiniz.Deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun..


Böregin hamuru icin gereken malzeme ;
-bir cay bardagi sivi yag
-bir cay bardagi eritilmis sogumus tereyag (yaklasik 100 gr.)
-bir cay bardagi yogurt
-bir cay bardagi süt
-bir paket kabartma tozu
-2 cay kasigi tuz
-bir yumurta ( beyazi hamura,sarisi üzeri icin)
-aldigi kadar un
hamur kulak memesi yumusakliginda olcak
harci icin;
maydanoz
rendelenmis yarim kalip beyaz peynir
rendelenmis kasar
üzeri icin: yumurtanin sarisi,bir yemek kasigi yogurt ve aycicek yagiarzuya bagli susam&cörek otu
hazirlanisi;
  1. hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba koyup yogurun,esit olarak iki parcaya ayirin.
  2. Yuvarlak firin tepsisini yaglayin,ve ayirdiginiz hamur parcalarindan birini merdane ile acip tepsiye yayin,uzerine harci ekleyip kalan diger hamuru tekrar merdane ile acip harcin üzerine ekleyin .
  3. üzeri icin yumurtanin sarisini,yogurt ve sivi yagisini karistirin ve firca yardimi ile hamurun üzerine sürüp cörek otu ve susam serpistirin ve
  4. önceden isitilmis 180 derecelik firininizda üzeri kizarana kadar pisirin


Anasayfa