Kupta Cilekli Tiramisu
Kupta Cilekli Tiramisuyu burda gördükten sonra tam bizim evdekilere göre diyip denemistim begenilince ikinciyi( Ye # 10 cilek) icin yaptim,yapimi kolay ve fazla vakit almayan ,soguk olarak misafirlere ikram edebileceginiz bir tatli..
Tarifi ;orjinalindeki gibi yumurta aki ,bal ,portakal suyu likörü kullanmadan ,yerine kendi ilave ettigim sekliye veriyorum .
Kupta cilekli Tiramisu (3 kisilik )
-50 gr kedi dili bisküvi (7-8 adet)
-250 maskarpone
-125 ml krema
-200 ml portakal suyu
-1 yemek kasigi akcaagac surubu
-400 gr. cilek
-1 paket vanilya seker
-süslemek icin iri cekilmis cam fistigi
- cilekleri yikayip dilimledikten sonra akcaagac surubu ile karistirin.
- kedili bisküvileri ikiye bölüp,portakal suyuna hizlica batirdiktan sonra kuplarin altina yerlestirip cilekleri üzerine pay edin.
- maskarpone ,vanilya,ve kremayi birlikte hafif mikserleyin ve cileklerin üzerine ilave edin.
- cam fistigi ile süsleyip buzdolabinda 2-3 saat dinlendirin
Afiyet olsun,kolayliklar diliyorum.
<< Home