Mayıs 15, 2006

Kupta Cilekli Tiramisu




















Kupta Cilekli Tiramisuyu burda gördükten sonra tam bizim evdekilere göre diyip denemistim begenilince ikinciyi( Ye # 10 cilek) icin yaptim,yapimi kolay ve fazla vakit almayan ,soguk olarak misafirlere ikram edebileceginiz bir tatli..
Tarifi ;orjinalindeki gibi yumurta aki ,bal ,portakal suyu likörü kullanmadan ,yerine kendi ilave ettigim sekliye veriyorum .

Kupta cilekli Tiramisu (3 kisilik )

-50 gr kedi dili bisküvi (7-8 adet)
-250 maskarpone
-125 ml krema
-200 ml portakal suyu
-1 yemek kasigi akcaagac surubu
-400 gr. cilek
-1 paket vanilya seker
-süslemek icin iri cekilmis cam fistigi




  1. cilekleri yikayip dilimledikten sonra akcaagac surubu ile karistirin.
  2. kedili bisküvileri ikiye bölüp,portakal suyuna hizlica batirdiktan sonra kuplarin altina yerlestirip cilekleri üzerine pay edin.
  3. maskarpone ,vanilya,ve kremayi birlikte hafif mikserleyin ve cileklerin üzerine ilave edin.
  4. cam fistigi ile süsleyip buzdolabinda 2-3 saat dinlendirin

Afiyet olsun,kolayliklar diliyorum.

Anasayfa