Haziran 28, 2008

Ispanakli Pide



Havalarin sicak oldugu su günlerde, mutfaga girmek gercekten zormus :) neyse ki 3 güdür hava esiyor, yapraklarin kimildadgini görmek bile cok güzel, böyle günlerde karpuz, ekmek, peynir, üclüsü vazgecilmezler listesindedir bizim evde, menüyü biraz degistirmek ve buz gibi ayran yaninda ikram etmek üzere kolay pide hazirladim, umarim begenirsiniz...



Ispanakli pide icin gereken malzemeler; ( 6 orta büyüklükte pide)
500 gr ispanak (haslanmis haliyle 500gr.)
100 gr. beyaz peynir
1 sogan
2 yumurta (1 tane sari üzeri icin ayrilcak)
zeytin yagi
tuz
pide hamuru:
1.5 su bardagi ilik su + süt karisimi (su bardagi =250ml)
2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi seker
10 gr. yas maya
aldigi kadar un (yumusak hamur olcak)
  1. yas mayayi, (su+süt) ile karistirip erittikten sonra yumusak bir hamur yogrup mayalanmaya birakin.
  2. sogani yemeklik dogradiktan sonra zeytinyagi ile kavurun ve yikanip dogranmis ispanaklari icine atin, suyu cekene kadar kisik ateste kavurun soguduktan sonra yumurta ,peyniri ekleyip karistirin.
  3. pide hamurunu 6 esit parcaya bölün ve merdane ile actiktan sonra ispanakli harctan koyup yumurta sarisini üzerine sürün
  4. daha önce 200 derece isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun...

Anasayfa