Haziran 08, 2005

çilekli tart



çilekli Tart
dr.Oetker tart hamuru:
-100 gr. un
-100 gr. şeker
-100.margarin
-2 yumurta
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-bir tutam tuz
-1 paket vanilya
krema:
-2 su bardağı süt
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı şeker
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 vanilya
ayrıca:
500 gr çilek ve bir paket jöle (Torten guss)
Hazırlanışı:
- oda ısısındaki yağı ve şekeri mikserleyin,sırayla yumurtayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
tel süzgeçten un,kabartma tozu ,tuz,vanilyayı birlikte eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin.yağlanmış tart kalıbına dökün ve
önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dk pişirin.
-not: ben tart kalıbından cıkarırken zorlandım,kolay çıkması için :kalıbı iyice fırça yardımı ile yağladıktan sonra hafif un serpebilirsiniz,kalıbı fırından alır almaz nemli bezin üzerine koyarak iyice soğuması beklenmeli.
-krema malzemeleri ile krema hazırlayın ve soğumaya bırakın.
-çilekler güzelce yıkandıktan sonra kesilir
-jöle pakette yazıldığı gibi hazırlanılır ve
-soğuyan hamur ters çevrilerek önce krema sonra çilek konur ardından jöle ilave edilir
sonrada afiyetle servis edilir.. :)
bugün çok yorgun eve gelmeme rağmen , mesajıyla, bu tartı yapma isteğinin doğmasına sebep olan ezgiye teşşekkür ediyorum :)
Anasayfa