Eylül 27, 2005

Nohutlu ve tavuklu Kuskus



gerekli malzeme:
-bir konserve haşlanmış nohut
-6 çorba kaşığı tereyağı
-300 gr. tavuk eti(kemiksiz küp doğranmış)
-250 ml tavuk suyu( 1 tavuk suyu tabletini suda çözdüm)
-400 gr kuskus
-tuz
ön hazırlık olarak ,2 çorba kaşığı tereyağını tavada erittikten sonra tavukları ekleyip sote edin.Tavuk suyunu ekleyip ağır ateşte kaynamaya bırakın.Bir taşım kaynadıktan sonra kenara ayırın.
bir tencerede makarna pişirir gibi kuskusları, tahta kaşıkla karıştırarak 6-8 dk haşlayın ( suyunu çekecek kadar koydum ben,tuz ve çok az ay çiçek yağı ekledim)
Kalan tereyağını bir tencerede ağır ateşte eritin ve kuskusları ilave edip karıştırın.
sırasıyla , suyuyla birlikte tavuğu ve suyu süzülmüş nohutları ilave edip karıştırın ve kısık ateşte 15 dk demlendirin.
afiyet olsun
Anasayfa