Aralık 09, 2005

cikolatali kek


tarifin kaynagi Das buch vom Backen kitabina ait


kek icin gerekli malzeme:
- 125 gr. tereyagi veya margarin
-125 gr. toz seker
-40 gr. pudra sekeri
-2 yumurta
-1 cay kasigi aci badem yagi (bitter mandel öl)
-80 gr ahu dudu receli
-145 gr. un
-2.5 cay kasigi kabartma tozu
-60 gr. kakao
-1 cay kasigi karbonat
-1 su bardagi süt
sos icin:
-50 gr. bitter cikolata
-25 gr.tereyagi
-3 yemek kasigi cig krema
-30 gr. pudra sekeri

oda isisinda olan yagi ,sekeri ve pudra sekerini birlikte mikserledikten sonra yumurtalari teker teker ilave edin,badem yagini ve recelide ilave edip un,kabartma tozunu,karbonat,kakaoyu hep birlikte tel süzgecten gecirip diger malzemelere ekleyin en sonu sütüde ilave ettiktan sonra metal kasik yardimi ile bir kac defa karistirip yaglanmis 20 cm lik kek kalibina döküp önceden isitilmis 180 derecelik firinda yaklasik 45 dk pisirin
bu arada sosu icin tüm malzemeleri teflon tencereye alip karistirarak eritin.

kek pisip 15 dk dinlendikten sonra kalibindan cikarip sosu üzerine döküp afiyetle yiyin :)

sevgiyle kalin...

Anasayfa