Nisan 13, 2006

ISGINLI (Ravent)`li Lezzetler

Dilek`ce deMarzipan&Isginli Keki görene kadar bizim evde isginin sadece Receli yapiliyordu,bu tarifle gecen sene anneme süpriz yapmistim. Evde ,eksimsi tatlari en cok annem ve erkek kardesim seviyor ,icinde marzipan`da olunca evdekiler cok sevmis gecen yaz üc kez yapmistik,bu tariften sonra mutfagimiza isgin daha cok girmeye basladi.Bir diger güzel tarifte sevgili Mine`ye ait.Isgin ile ilgili bilgilere bu sayfalaradan bakip, kisacikta olsa biraz bilgilenmek mümkün .Bir diger, güzel bilgilendirici ve tarif iceren kaynak ise sevgili Tijen Hanim`in"Bir Ot Masali" Kitabi.Yakindan tanimaya calistigim isginin bu sene sezonu tam olarak gelmemis olsada, iki farkli tarifle acilis yapmak istedim,isginlar fiyatta indirime gecer gecmez baska tariflerde denemek istiyorum insaallah :) Tariflerden biri diyet Kek ,Weightwatchers diyet programinin Nisan&Mayis sayisina ait olan dergiden aldim. Kek icin yorumlar söyle;(uzun süre bisey yememis biri : "mmm ellerine saglik,güzel olmus".
yemek sonrasi yiyen bir diger kisi :"seker miktari biraz daha fazla olsaydi iyi olurdu"seklinde :) oyuzden isginli kekin ,tarifteki seker miktarini damak tadiniza göre arttirabilirsiniz.Pasta ise bu ay ki :"Backen Spezial "dergisine ait, yag orani bir cok pastaya göre az olmasi ve isginin kattigi eksimsi tat güzeldi , cok malzeme icermesi acisindan herzaman her an yapilabilinir mi birdaha yapar miyim bilmiyorum,isginli baska seyler denemeyi tercih ederim sanirim .








Tarif 24 cm lik kelepceli kalip icindi,bende 20 cm lik kalip ile yaptim,miktarinda degisiklik yapmam ragmen,kremasi fazla geldi.
Ben kendi yaptigim ölcülere göre verecegim tarifi siz dilerseniz kendinize göre arttirabilir veya eksi -ltebilirsiniz .Tatli ve eksiyi bir arada sevenlerin isginli herhangi bir tarifi seveceklerini düsünüyorum..



Isginli Pasta icin malzeme listesi(8 kisilik )
kek icin :
-5o gr.oda sicakliginda tereyag
-75 gr. toz seker
-2 yumurta
-125 gr un
-1 cay kasigi kabartma tozu
-1 vanilya
-5 yemek kasigi süt
ara dolgu icin:
-300 gr.yikanmis ,kücük kücük dogranmis ISGIN
-300 ml visne suyu
-1 paket dr.oetker vanilyali puding
-150 gr toz seker
-10 yemek kasigi soguk su
kremasi icin:
-150 gr labne peynir
-200 ml krema
-200 ml süt
-1 krema sertlestirici
- birbucuk paket Agar agar
-1-2 damla pembe gida boyasi






Hazirlanisi:

  1. 1.kek malzemelerini sirasiyla mikserleyip,önceden yaglanmis 20 cm lik kelepceli kalibiniza ilave edin ve önceden isitilmis 170 derecelik firininizda 20-25 dk pisirin.(yumurta aki ile sarilarini birbirinden ayirir ve un kabartma tozu vanilyayi tel süzgecten birlikte elenirse daha iyi sonuc elde ediliyor)
  2. isginlari visne suyu ile 5 dk kaynatin,vanilyali pudingi ayri bir kapta 10 yemek kasigi su ile karistirip ocaktan aldiginiz isginlara karistirarak ilave edin.Sogumasi icin bir kenarda bekletin.
  3. krema ile krema sertlestiricisini birlikte mikserleyin,labne peyniride ilave edip mikserledikten sonra buzdolabinda bekletin.
  4. soguk süt ile agar agar ´i önce karistirip sonra ocakta 1-2 dk kaynatin.Soguduktan sonra buzdolabina kaldirilan kremaya ekleyip biraz daha mikserleyin
  5. isginli karisimin yarisini kremaya ekleyin gida boyasinida ekledikten sonra karistirin,ve tekrar buzdolabina kaldirin
  6. keki enine ikiye kestikten sonra kalan isginli karisimi kekin bir katina yayin ve üzerini diger kek ile kaplayin.Tortenring ile keki cevreleyip kremayi üzerine ilave edin ve 4-5 saat buzdolabinda dinlendirip,istediginiz gibi süsleyerek, soguk servis edin

afiyet olsun

Anasayfa