Nisan 27, 2005

Sebze ve tavuklu Pilav


annem türkiye `de olduğu için yemek yapma işi bana kaldi,dün akşam buzdolabinda bulduğum malzemeler ile bu pilavi yaptim...inşaallah deneyip yapanlarinda hoşuna gider...

malzemesi:
- 2 adet tavuk budu
-2 su bardağı pirinç
-bir kase dondurulmus bezelye
-yarim kabak ve yarim patlican
-2 yemek kasığı mısırözü yağı ve bir yemek kasığı zeytinyağı
-tuz, sebzeli çeşni
Hazirlanisi:
-ayıklanmış ve yıkanmış pirinçleri ılık suda bekletin.Pirincler bir saat kadar suda bekletilirken,tavukları bir tencerede haşlayın,haşlanan tavukları bir tabağa alın ve tavuğn suyunu daha sonra pilavın üzerine dökmek için kenarda bekletin.Tavukları didikleyip bir tabağa alın.
-teflon tava'da yağı kızdırdıktan sonra ,tamamen soyulmus ve küp küp doğranmıs kabak ve patlıcanları hafif kızartın(çok kızarırsa hem rengiı hemde yemeğin tadı değişecektir).Pirinçleride ilave edip bir iki dk. kavurun, bezelye ve didiklenmiş tavuğu ilave ettikten sonra tuz ve baharatıda serpin ve tavuğun suyunu sıcak olarak dökün.
kısık ateşte pişirin
Afiyet olsun :)
Anasayfa