Şubat 17, 2006

ahududu&çilek soslu pasta


Aksam Babamin eve geldigi an ecrininde en mutlu oldugu saatlerin baslangici,hep birlikte sofraya oturmak onuda nesenlendiriyor...aksam yemegi,hafta ici biraraya gelip yemek yiyebildigimiz tek ögün oldugu icin yemek sonrasi mutlaka hafif tatli cesitlerinden yapmaya gayret gösterilir,gecenlerde semaver`deportakallı labneli pasta yi görünce denencekler listesine eklemistim,fakat haftanin son günü oldugunu unutup yapmaya kalkisinca labne peyniri ve portakal olmadan evde bulunan malzemelerle yapmaya calisitim:) hafif ve cabuk yapilan tatlilar listesine degisik bir alternatif olarak böylece eklenmis oldu..tarif paylasimindan dolayi sevgili Hatice ablaya tessekkür ediyorum..

ahududu&cilek soslu pasta
-16 adet kedi dili bisküvi
-bir su bardagi süt
krema :
-2 su bardagi süt
-2 yemek kasigi un
-4 yemek kasigi toz seker
-bir yumurtanin sarisi
-vanilya&1 tatli kasigi margarin veya terayag
üzeri icin:
dr.oetker ahududu&cilekli meyveli sos
krema malzemlerinden vanilya ve yag haric hepsini ufak bir tenceyere alin sogukken karistrin,muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirarak pisirin ,ocaktan alip vanilya ve yagi ilave ettikten sonra tekrar karistirin ve ilinmasi icin bir kenarda bekletin,
bisküvilerin 8 tanesini süte hemen batirip cikartin ve cemberli 18 cm lik kaliba dizin ,ilinmis kremadan birazini bisküvilerin üzerine dizin ve tekrar ayni islemle islatilmis bisküvileri üzerine dizip kalan kremayi yayin ve buzdolabinda bekletin.
sosu pakette yazildigi sekilde hazirlayip ilittiktan sonra pastanin üzerine yayin ve biraz daha buzdolabinda bekletin.
afiyet olsun :)
herkese ,eglenceli,güzel degerlendirebileceginiz haftasonlari diliyorum
sevgiler
Anasayfa