#3 - Cay saati
Bir Pazar daha cay saati menüsü hazirlayabilmek, beni hem dinlendirdi hemde keyiflendirdi .Mutfaktayken evde kimsenin olmamasida ayri bir mutluluktu :) böylece hem müzik dinleyebildim hemde ortaligi karistiriyorsun diyenim olmadi.. fakat abimlere nekadar isar etsemde gelmedikleri icin sitemlerimi yolluyorum ;)
menü:
.havuc salatasi
.recelli rulo pasta
Recelli rulo pasta
Resimde recel haricinde görünen kirmizilar ,kirmizi gida boyasina ait:) hamura bir kac damla damlatip uzunlamasina seritler yapmistim ama recelli oldugu icin gerekiz ve görüntüyüde bozdu :)..
gerekli malzemeler:
4 yumurta
5 yemek kasigi dolu un
5 yemek kasigi toz sekeri
1/2 kabartma tozu
1 vanilya
1 cay kasigi aci badem yagi (bitter mandel öl)
ayrica :
4 yemek kasigi cilek receli
bir paket pateserrie creme pulver bunun icinde 1+ 1/2 su bardagi süt
hamur malzemeleri kakaolumuzlu rulo pasta`da ki gibi hazirlaniliyor ve pisiriliyor, hamuru mikserleme asamasinda en son aci badem yagi ekleyip tekrar mikserleyin,en az 10 dk mikserlemekte yarar var
krema pakette yazildigi gibi hazirlaniyor,hamura receli sürdükten sonra kremanin bir kismi sürülüyor,sarmaya basladiginiz yerde kremayi ve receli az koyarsaniz yuvarlak sarilmasinda kolaylik oluyor
rulonun kolay sarilabilmesi icin ,firindayken cok veya az pismemeli,bizim firinimizda 175 derecede 12 dk pisiyor,firinizin isigi varsa ordanda takip edebilirsini sulu kivam olmayacak ve uzeri kizarmayacak sekilde olmali,cok pisersede hamur zor sariliyor ve catliyor.
<< Home