Şubat 25, 2009

ecrinimin 5. yas günü




Ocak 22, 2009

Peynirli Tart

Melike hanimin istegi üzerine önceligi bu tarife vermek istiyorum,Peynirli tartin ,ic malzemesini evde bulunan peynirlerin karisimiyla hazirladim, siz dilediginiz peynirlerle hazirlayabilirsiniz.

Malzeme listesi:

2 su bardagi un *(250 ml )

2 yemek kasigi yogurt

125 gr. tereyag veya margarin

1 silme kahve kasigi tuz

1/2 paket kabartma tozu

ic malzemesi:

300 gr yagli beyaz peynir

150 gr kremali kasar(Luzern Rahm Käse)

50 gr mozarella

3 yumura (yumurtalar cok ufakti, siz 2 orta boy da kullanabilirsiniz)

göz karari süt


Hazirlanisi ; hamurun malzemeleri karistirilip, cok sert ve yumusak olmayan bir hamur yogrulur, daha önce yaglanmis tart kalibina yerlestirilip kenarlari yükselttikten sonra bir catalla ortasina heryerine batirilir.

peynirler rendelendikten sonra yumurta ve süt ile karistirilir, kivami cok sulu olmamasina dikkat edin ,aksi halde pisme süresi uzayabilir.


önceden isitilmis 180 derecelik firinin en altina yerlestirerek yaklasik 45 dakika üzeri ve alti kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun

Ocak 19, 2009

Yilin ilk daveti ve halasinin kuzusu

















IMG_0261


Haftasonu, akraba ve arkadaslardan olusan minik misafir grubum vardi, birlikte zaman gecirmek cok güzeldi, en güzeli ise yegenimin halasi olmak, seni cok seviyorum kuzum benim.



MENÜDEKILER :

KISIR

IMG_0193

ZEYTINYAGLI SARMA

IMG_0170


YOGURTLU PATATES SALATASI

IMG_0191

PEYNiRLi TART

IMG_0190

ISPANAKLI CARSAF BÖREGI

IMG_0239


ACMA VE SOSISLI MINIK PIZZA (AYNI HAMURDAN)

IMG_0189

IMG_0199

PROFITEROLLÜ PASTA

IMG_0220

AHUDUDU & VANILYALI TART

IMG_0160
Tariflerin bir kismina link verdim, ilk olarak pastanin tarifini vermek istiyorum ,bilmek istediginiz baska tarifler olursa, ona göre yayinlayacagim insaallah
sevgiler

Ocak 13, 2009

Yilin ilk Pastalari & muhammed Sair`in Dogum günü




Bu yil, keyifle, bir sürü pasta yapmak nasip olur insaallah, cocuklarin favorisi cikolatali profiterollü pasta oldu, bu yüzden meyveli de büyüklere kaldi. Profiterollerin üzerindeki sos biraz kalin olsada güzelce kabarmasi, beni fazlasiyla memnun etti. Muhamed sair`e burdan tekrar hayirli seneler diliyorum.



Aralık 05, 2008

hamza dogum gunu 170hamza dogum gunu 257
hamza dogum gunu 248hamza dogum gunu 286turkiye 271
barbie 001carsaf böregi 096

Temmuz 03, 2008

Badem Pare & Regaip Kandili

"Üc aylarin baslangici: Regaip Kandili, ragbetlere acik inayetle tüllenen bir persembe aksami "Merhaba" dedi ve bir mizrap gibi gönüllerimize indi.Gönüllerden yükselen dualarda bulusmak ve hepimize hayirli olmasi dilegiyle, Kandiliniz Mübarek olsun...
Oktay Ustanin "Cay Saati " kitabindan bugün icin Badem Pareyi denedim, icinde Badem olmasindan dolayi Usta bu ismi vermis sanirim ;) seker pareden pek farkli olmasada bu sekilde denemeye deger,afiyet olsun simdiden.

Malzemeler: * benim bardak ölcüm 250 ml ustaninkini bilmiyorum
  • 4.5 su bardagi un (ben 3.5 su bardagi kullandim )
  • 200 gr. margarin veya Tereyag
  • 2 su bardagi pudra sekeri (1 su bardagi )
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardagi cekilmis toz badem

serbet icin

  • 5 su bardagi su, 5 su bardagi toz seker (bu mikar bana cok geldigi icin 3 er 3 er yaptim ve yetti)
  • 1 dilim limon

yapilisi;

oda sicakligindaki margarini mikserle 3 dk köpürene kadar cirpiyoruz,pudra sekeri ilave edip biraz daha mikserliyoruz, yumurtalardan birinin sarisini ayirip gerisini ilave ediyoruz.

un,kabartma tozu vanilya ve bademi karistirma kalibina koyup ortasini havuz seklinde aciyoruz,havuz kismina yagli karisimi alip kulak memesinden az yumusak kivama gelene kadar yoguruyoruz.

ceviz buyuklugunde parcalar koparip sekil veriyoruz ve üzerine yumurta sürüp daha önce 170 derece isitilmis firinda üzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.

serbet icin tüm malzemeleri tencereye alip 3-4 kadar kaynatiyoruz, serbeti, tatli firindan ciktigi anda üzerini gezdirerek döküyoruz. (benim serbetin ilk sicakligi gitmisti ,ilik gibiydi fakat yinede tatli tam cekti serbeti.

Haziran 28, 2008

Ispanakli Pide



Havalarin sicak oldugu su günlerde, mutfaga girmek gercekten zormus :) neyse ki 3 güdür hava esiyor, yapraklarin kimildadgini görmek bile cok güzel, böyle günlerde karpuz, ekmek, peynir, üclüsü vazgecilmezler listesindedir bizim evde, menüyü biraz degistirmek ve buz gibi ayran yaninda ikram etmek üzere kolay pide hazirladim, umarim begenirsiniz...



Ispanakli pide icin gereken malzemeler; ( 6 orta büyüklükte pide)
500 gr ispanak (haslanmis haliyle 500gr.)
100 gr. beyaz peynir
1 sogan
2 yumurta (1 tane sari üzeri icin ayrilcak)
zeytin yagi
tuz
pide hamuru:
1.5 su bardagi ilik su + süt karisimi (su bardagi =250ml)
2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi seker
10 gr. yas maya
aldigi kadar un (yumusak hamur olcak)
  1. yas mayayi, (su+süt) ile karistirip erittikten sonra yumusak bir hamur yogrup mayalanmaya birakin.
  2. sogani yemeklik dogradiktan sonra zeytinyagi ile kavurun ve yikanip dogranmis ispanaklari icine atin, suyu cekene kadar kisik ateste kavurun soguduktan sonra yumurta ,peyniri ekleyip karistirin.
  3. pide hamurunu 6 esit parcaya bölün ve merdane ile actiktan sonra ispanakli harctan koyup yumurta sarisini üzerine sürün
  4. daha önce 200 derece isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun...

Haziran 20, 2008

Ufuk Ablanin Elmali Tart`i


Gecen hafta sonu, gelen misafir icin Sevgili Ufuk ablanin, Elmali Tart`ini denemistim, Evde zamani gecmek üzere olan elmalar icin, kurtarici bir tarif oldu, ayni zamanda Türk misafirlerin damak tadina tamamen uygun. Hazirlanisi ; hem kolay hemde pratik, bir hafta sonra bu kez buzlugumdaki Yabanmersinlerini (Heidelbeer) degerlendirmek icin, ikinci kez yaptim, rengi benim cok hosuma gitti ;)
Hazirlanisi icin ufuk ablanin sayfasina bakabilirsiniz.



bu mink ikramlik tatli ise ,bir kac dakikada hazirlaniliyor, fikir olur diye vermek istedim. Firinda pisirdigimiz Milföylerin üzerine dilediginiz kremayi sürebilir ve meyvelerle süsleyebilirsiniz.Bizim evde tatli krizine girildiginde hemen yapilan tatlilar arasindadir :) Pisen milföyler hemen kullanmak istemediginizde hava almayan saklama kaplarinda bir hafta kadar saklayabilirsiniz.

Haziran 02, 2008

Merhaba...ve bir davet hazirligi





Cay saatini takip edenler bilir, sayfayi güncellemek konusundaki gayretsizligimi, fakat bu sefer araya giren uzun zamanin sebeplerinden biri, Mutfaktaki yemek kitaplarinin bulundugu rafimin Laptop`un üzerine düsüp kirilmasiydi. Cok üzülmüstüm, Allahtan dosyalarin buyuk cogunlugunu daha önce stickere kaydetmisim, beni sevindiren gelisme ise ev sigortasinin masraflari karsilayip yenisini alabilmem oldu :) . Bazen sayfaya tamamen veda etmek istesemde, kiyamiyorum, yemek bloglari dünyasinda hep birlikte cok sey ögrendik, paylastik,birlikte sevindik ve üzüldük, mutfagi sevip heyecanlananlarin paylasim noktasi oldu, fakat eksiklerim; mesela Makinemin özelliklerini halen bilmeyisimin,en büyük etkenlerden biri, bunun icin hem fotograf hemde web-publishing kursuna kayit olmak istiyorum insaAllah.



Yukaridaki fotograf, gectigimiz hafta sonu; catja, esinin dogum günü icin aperatif biseyler ve pasta hazirlamamizi istemisti ,


herkes pasta yemeyeceginden dolayi iki katli olmasina karar verdik, sonra sirf organik ürünlerle beslenen catja icin bio ürünlerinin satidigi dükkanlardan alisverisimizi yaptik,
Pasta,meyve salatasi ile ev yapimi soslarini ben, andreada ufak ekmekcikler, zeytinyaglilar ve sebze kismi ile ilgilendi.

pastanin kekinicok begendigim ve simdiye kadar beni hic yanilmatidigi icin tarifini bir sonraki iletide paylasicam insaallah.

,iki pandispanyayi hazirladiktan sonra ara kremasi icin sevgili Zinnur`un Ahududulu pastasinda yaptigi beyaz cikolatali krem peynirli tarifini uc katina cikararak toplam 1.5 kg taze ahududu kullandim, bu sekilde sulanma problemi yasamadim, 250 gr ahududulari ise blendirdan gecirip her katina sürdüm.








pasta bittikten sonra ikisinin arasina wilton`dan aldigim,beyaz paletli kolonlardan yerlestirdim ve arasini cicekler yerlestirip ,dogum günü saatini bekledim,iki kat üst üstteyken cekilmis resimler cok kötü oyuzden koymadim, fakat bitmis hali cok güzel görünüyordu, alttaki pasta kesinlikle ezilmedi,servis ederken kolanlari mutfakta hemen kaldirip yanimda götürdügüm krema ve ahududu ile süsledim.








Catja & Lionel

Şubat 26, 2008

Tiroler Cake






Tiroler keki ; findik ve cikolatayi, birarada sevenler icin güzel bir alternatif,
tarif Zorra`ya ait.

malezeme & hazirlanisi;

- 125 gr (oda isisindaki margarin tereyag) 4 yumurta sarisi ve bir cimdik tuz ile karistirip mikserleyin,
-200 gr toz sekeri ilave edin
-200 gr cekilmis findik tozu ve 50 gr iri dogranmis findiklarida ilave edip mikserlemeye devam edin.
-120 gr un ve 1/2 paket kabartma tozunu ayni anda karisima eleyip ,karistirin
- 150 gr bitter cikolatayi iri dograyip ilave edin
-en son 4 yumurta beyazini ayri bir kapta beyaz köpük oluncaya kadar mikserleyip ,yavas yavas diger karisima yedirin,
cok fazla karistirmadan ,yaglanmis kaliba dökün ve önceden isitilmis 180 derecelik firininizin en alt kisminda 50-55 dk pisirin.

Şubat 17, 2008

Ecrinimiz 4 yasinda &Hello Kitty Pasta


Şubat 09, 2008

Amaretti


Hazirlanisi cok kolay olan,bu amarettilerin tarifi, Dr.Oetkerin kitabina ait,ben ilk kez denedim,görüntüsü disinda tadindan cok memnun kaldik,tepsiye dizerken kasikla kucuk parcalar koyarsaniz sanirim benimkiler kadar büyük olmazlar.



300gr. kabuksuz ince cekilmis badem
300gr. toz seker
8 damla aci badem yagi
3 yumurtanin beyazi

üzeri icin pudra sekeri (ben kullanmadim)

yumurtalarin beyazini sekerden biraz alarak sertlesinceye kadar mikserleyin, ayri bir kapta kaistiridiginiz seker,badem ve aci badem yagini yumurtali karisima yavas yavas yedirin
tepsiye araliklarla dizip önceden isitilmis 120-140 derecelikfirinda, 30 dk pisirin

* tepsiden cikarirken sogumasini bekleyin.

Ocak 25, 2008

Cikolata & Ahududulu Pasta

Uzun zaman gecti biliyorum... merak edip mailleriyle yalniz birakmayan ve sayfayi ziyaret eden herkese cok tessekkür ediyorum,tekrar resim cekmek icin hevesim gelmisken gecen hafta yaptigim pastayi eklemek istedim,dis görüntüsünün tersine pandispanya ve kremasi cikolataliydi,özel bir gün icin yapildigi icin dilimlenmis haliyle cekemedim maalesef.
Pandispanyasi herzaman memnun kaldigim sevgili burcunun Paul Tarzi Cikolatali kek`ine ait ,kremasini ise tarifini Tipftopf kitabindan aldigim cikolatali mus`du ,cikolatali musu biz cok begendik fakat yumurta pisirilmedigi icin günlük taze yumurta kullanilmasinda fayda var.

Cikolatali mus;

2 yumurta

2oo ml krema

100 gr bitter cikolata

1 yemek kasigi toz seker

yapilisi;

yumurtanin sarisi ile toz sekeri mikserlyin, benmaride erittiginiz cikolatayida ilave edip mikserlemeye devam edin,ayri ayri kaplarda cirptiginiz krema ile yumurtanin beyazini cikolatali karisima ilave edin

iki ye kesilen pastanin arasina buzdolabinda bir iki saat dinlenmis cikolatali musu yayin üzerine dondurucudan cikarilan ahududulari serpip kapatin ve üzerini krema veya krem santi ile kaplayin,dileyen resimdeki gibi donmus ahududulari ,ahududu marmelatiyla karistirip ekleyebilir,hem ici hem de üzeri icin 300 gr kadar ahududu yeterli oluyor.




Bitter Cikolatali mus`u pasta icin krema olarak kullanmistim, resmi olmadigi icin icim rahat etmedi. Dün, beyaz cikolatali mus istenmisken,yaptiktan sonra resmini cekip yayinlamak istedim, ölcüler digeriyle ayni ben beyaz cikolatanin yogunlugu hissedilsin diye 200 gr kullandim.

Şubat 16, 2007

Kelebegimiz 3 yasinda

Ocak 10, 2007

TATLI LOR PEYNIRLI (ricotta) KEK

















kek malzemeleri
-250 gr.Ricotta(tatli lor peyniri)
-4 yemek kasigi süt
-3 yumurta (sarisi ve beyazi ayrilcak)
-1 su bardagi + 3 yemek kasigi toz seker
-1 su bardagi kuru üzüm
-1 yemek kasigi limonun rendesi
-2 su bardagi un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
hazirlanisi;
  1. Ricotta ve sütü bir kabta karisitirip,sirasiyla yumurtanin sarisini , toz sekeri,kuru üzüm,limonun rendesini ilave edip karistirmaya devam edin.
  2. kabartma tozu ile elenmis unu lorlu karisima yavasca ilave edip bir iki defa karistirin .
  3. vanilya sekeri ile yumurtanin beyazini kar köpügü oluncaya kadar mikserleyin ve diger hamura yavasca ilave edip ,yaglanmis firin kabiniza dökün

önceden isitilmis 180 derecelik firinizin orta bölümünde 45 dk kadar pisirin, üzerinin cok yanmamasi icin pisme süresi bitmeden 10 dk kadar önce üzerine firin kagidini koyabilirsiniz

afiyet olsun,sevgiler



Ocak 04, 2007

Pratik Peynirli Börek


















Aile`de lezzetli & pratik tarifleriyle taninan, Teyzemden aldigim tarifi bugün denedim,ani gelen misafirler icin ve bizim gibi heryerde yufka bulamayanlarin begenecegine inandigim tarifin harcini istediginiz sekilde hazirlayabilirsiniz.Deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun..


Böregin hamuru icin gereken malzeme ;
-bir cay bardagi sivi yag
-bir cay bardagi eritilmis sogumus tereyag (yaklasik 100 gr.)
-bir cay bardagi yogurt
-bir cay bardagi süt
-bir paket kabartma tozu
-2 cay kasigi tuz
-bir yumurta ( beyazi hamura,sarisi üzeri icin)
-aldigi kadar un
hamur kulak memesi yumusakliginda olcak
harci icin;
maydanoz
rendelenmis yarim kalip beyaz peynir
rendelenmis kasar
üzeri icin: yumurtanin sarisi,bir yemek kasigi yogurt ve aycicek yagiarzuya bagli susam&cörek otu
hazirlanisi;
  1. hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba koyup yogurun,esit olarak iki parcaya ayirin.
  2. Yuvarlak firin tepsisini yaglayin,ve ayirdiginiz hamur parcalarindan birini merdane ile acip tepsiye yayin,uzerine harci ekleyip kalan diger hamuru tekrar merdane ile acip harcin üzerine ekleyin .
  3. üzeri icin yumurtanin sarisini,yogurt ve sivi yagisini karistirin ve firca yardimi ile hamurun üzerine sürüp cörek otu ve susam serpistirin ve
  4. önceden isitilmis 180 derecelik firininizda üzeri kizarana kadar pisirin


Ocak 03, 2007

Muzlu & Cikolatali Pasta














Bayram icin hazirladigim Sultan lokumu`nun muhallebisinin tümünü hindistan cevizine bulamamistim,ayirdigim muhallebiyi neyapabilirim diye düsünürken, bayramin son günü gidecegimiz misafirlere götürülmek üzere hazirlanan bu pasta cikti ortaya ,eskisi gibi fotograf cekme heyecanim yerine gelmisken tarifte bana ait bisey olmamasina ragmen yayinlamak istedim,pasta tabanin tarifi sevgili Pastacinin Paul Tarzi Cikolatali kek`ine ait tek fark 26 cm lik kelepceli kalipta pisirdigim icin tek ara katim oldu .Arasina ise kalan muhallebinin yogunlugunu biraz süt ile hafiflettikten sonra sürdüm ve üzerine iki muzlu dilimleyerek yerlestirip diger tabani üzerine yerlestirdim,pastanin üzerindeki krema ise ; cikolatali krem santiye benmari usulü erittigim 20 gr.bitter cikolatayida ekleyip sürdüm, süslemesi icinse cikolatali toz serpip kalan sultan lokumlarini yerlestirdim.

Bayram ile girdigimiz yeni YIL `da tüm günlerinizin bayram tadinda gecirmenizi diliyorum
sevgilerimle
Anasayfa